خط تولید و فرمولاسیون فوم آتش نشانی
فرمولاسیون فوم آتش نشانی
فرمولاسیون فوم آتش نشانی ، فرمولاسیون فومی است که برای مهار آتش استفاده می شود . نقش آن ، خنک کردن آتش و پوشاندن سوخت است که از تماس آن با اکسیژن جلوگیری می کند و در نتیجه احتراق را سرکوب می کند . فوم آتشنشانی توسط مهندس و شیمیدان روسی الکساندر لوران در سال 1902 اختراع شد .
فوم های اطفاء حریق در دو کلاس و ویژگی جداگانه معرفی شده اند ؛
- فوم تشکیل دهنده فوم آبی ( Aqueous Film Forming Foam (AFFF) )
- فوم مقاوم به الکل ( Alcohol Resistant (AR-AFFF) )
فوم تشکیل دهنده فوم آبی در مواجه با سوخت های هیدروکربنی مثل یک FFFP معمولی عمل کرده و یک لایه آبدار بر روی سطح سوخت هیدروکربن تشکیل می دهد .
فوم مقاوم به الکل وقتی که روی حلال های قطبی یا سوخت های محلول در آن به کار می رود ، یک لایه ضخیم در سطح سوخت پدید می آورد و فوم را از سوخت جدا نموده و مانع تماس فوم با سوخت و از بین رفتن آن می شود .
بیش از 50 سال است که از فوم تشکیل دهنده فیلم آبی (AFFF) برای خاموش کردن آتش سوزی های خطرناک استفاده می شود.
AFFF یک مخلوط مصنوعی حاوی سورفکتانت های فلوئوردار و مبتنی بر هیدروکربن است که عمدتاً در هوانوردی غیرنظامی و نظامی و صنایع نفت استفاده می شود.
گروه شیمی مهندسی شکوه پرواز پاژ ارائه دهنده دانش فنی و فرمولاسیون فوم آتش نشانی می باشد . این شرکت آماده شروع همکاری با علاقه مندان و کارآفرینان میباشد .
فوم تشکیل دهنده فوم آبی ( AFFF ) چیست؟
AFFF یا فوم تشکیل فیلم آبی یک ماده اطفاء حریق بسیار موثر است که در کاربردهایی که خطر مایع قابل اشتعال قابل توجهی وجود دارد استفاده می شود. برخی از کاربردهای آن عبارتند از:
- کارخانه های شیمیایی
- واکنش اضطراری بزرگراه
- عملیات تجاری مانند تانکرهای نفتی و سکوهای دریایی
- پالایشگاه های نفت، پایانه ها و مزارع ذخیره سازی سوخت فله
- عملیات هوانوردی
- امکانات نظامی
- خدمات شهری مانند آتش نشانی
- تاسیسات ذخیره سازی و پردازش مایعات قابل اشتعال
فرمولاسیون فوم تشکیل دهنده فوم آبی ( AFFF ) چگونه کار می کند؟
AFFF بسیار مورد استفاده قرار گرفته است زیرا یک راه حل اطفاء حریق فوق العاده موثر برای آتش سوزی مایعات قابل اشتعال با خطر بالا است. هنگامی که AFFF روی یک خطر اعمال می شود، یک فیلم آبی تولید می کند که در سراسر سطح آتش پخش می شود تا شعله را خاموش کند. این فیلم همان چیزی است که نام AFFF را به خود اختصاص داده است و با سرکوب بخار مایع قابل اشتعال کار می کند و به طور موثر خطر آتش سوزی را خفه می کند. جزء فوم با جلوگیری از احتراق مجدد سوخت داغ، آتش را مهار می کند.
خط تولید فوم آتش نشانی
این شرکت آماده طراحی و راه اندازی خط تولید فوم آتش نشانی در سراسر کشور و کشور های همسایه میباشد . جهت کسب اطلاعات بیشتر با همکاران ما در تماس باشید .
مواد اولیه فوم آتشنشانی
یکی از مهمترین نکات در تولید این فوم ، موجود بودن مواد اولیه این فرآورده در داخل کشور و دردسترس بودن مواد اولیه آن است . این نکته مهم را مهندسین ما در فرمولاسیون خود نظر گرفته اند . شرکت شکوه پرواز پاژ آماده تامین مواد اولیه تولید فوم آتشنشانی نیز میباشد .
تاریخچه فوم های آتش نشانی
آب از دیرباز یک عامل جهانی برای سرکوب آتش بوده است، اما در همه موارد بهترین نیست. به عنوان مثال، آب معمولاً در آتش سوزی نفت بی تأثیر است و می تواند خطرناک باشد. فوم های آتش نشانی پیشرفتی برای خاموش کردن آتش سوزی نفت بودند.
در سال 1902 روشی برای خاموش کردن آتش مایعات قابل اشتعال با پوشاندن آنها با کف توسط مهندس و شیمیدان روسی الکساندر لوران معرفی شد . لوران در مدرسه ای در باکو ، مرکز صنعت نفت روسیه در آن زمان، معلم بود. لوران که تحت تأثیر آتش سوزی های نفتی بزرگ و غیر قابل خاموشی قرار گرفته بود، سعی کرد ماده مایعی پیدا کند که بتواند به طور مؤثر با آنها مقابله کند. او فوم آتش نشانی را اختراع کرد که با موفقیت در آزمایشات در سال های 1902 و 1903 مورد آزمایش قرار گرفت .
فوم اولیه مخلوطی از دو پودر و آب بود که در یک مولد فوم تولید می شد. به دلیل عمل شیمیایی برای ایجاد آن، فوم شیمیایی نامیده شد. به طور کلی، پودرهای مورد استفاده بی کربنات سدیم و سولفات آلومینیوم بودند ، با مقادیر کمی ساپونین یا شیرین بیان برای تثبیت حباب ها اضافه شد. خاموش کننده های کف دستی از همان دو ماده شیمیایی در محلول استفاده می کردند. برای فعال کردن خاموش کننده، یک مهر و موم شکسته شد و واحد معکوس شد و به مایعات اجازه مخلوط شدن و واکنش داد. فوم شیمیایی محلول پایدار حباب های کوچک حاوی دی اکسید کربن استچگالی کمتری نسبت به روغن یا آب دارد و برای پوشاندن سطوح صاف ماندگاری دارد. از آنجایی که سبک تر از مایع در حال سوختن است، آزادانه روی سطح مایع جریان می یابد و با یک عمل خفه کننده (حذف/جلوگیری از اکسیژن) آتش را خاموش می کند. امروزه فوم شیمیایی به دلیل وجود ظروف پودری زیاد مورد نیاز حتی برای آتش سوزی های کوچک منسوخ شده است.
در دهه 1940، Percy Lavon Julian نوعی فوم بهبود یافته به نام Aerofoam را توسعه داد . با استفاده از عمل مکانیکی، یک کنسانتره مبتنی بر پروتئین مایع، ساخته شده از پروتئین سویا ، با آب در یک تناسبدهنده یا یک نازل هوادهی مخلوط شد تا حبابهای هوا با عمل جریان آزاد تشکیل شود. نسبت انبساط و سهولت کار آن را محبوب کرده است. فوم پروتئینی به راحتی توسط برخی مایعات قابل اشتعال آلوده می شود، بنابراین باید مراقب بود که کف فقط در بالای مایع سوزانده شود. فوم پروتئینی دارای ویژگی های شکست آهسته است، اما برای امنیت پس از آتش سوزی مقرون به صرفه است.
در اوایل دهه 1950، فوم با انبساط بالا توسط هربرت آیزنر در انگلستان در مؤسسه تحقیقاتی ایمنی در معادن (در حال حاضر آزمایشگاه ایمنی و بهداشت ) برای مبارزه با آتش سوزی معادن زغال سنگ طراحی شد. ویل بی جیمیسون، مهندس معدن پنسیلوانیا، در مورد فوم پیشنهادی در سال 1952 مطالعه کرد و اطلاعات بیشتری در مورد این ایده درخواست کرد. او به همکاری با اداره معادن ایالات متحده روی این ایده ادامه داد و 400 فرمول را آزمایش کرد تا اینکه ترکیب مناسبی پیدا شد. در سال 1964، Walter Kidde & Company (اکنون Kidde ) اختراعات فوم با انبساط بالا را خریداری کرد.
در دهه 1960، شرکت نشنال فوم فوم فلوئوروپروتئینی را تولید کرد . عامل فعال آن یک سورفکتانت فلوئوردار است که خاصیت دفع روغن را برای جلوگیری از آلودگی فراهم می کند. به طور کلی، بهتر از فوم پروتئینی است زیرا عمر پتوی طولانی تر آن ایمنی بهتری را در هنگام ورود برای نجات فراهم می کند. فوم فلوئوروپروتئین دارای ویژگیهای شکست سریع است و همچنین میتوان آن را همراه با مواد شیمیایی خشک که فوم پروتئینی را از بین میبرد استفاده کرد.
در اواسط دهه 1960، نیروی دریایی ایالات متحده فوم تشکیل فیلم آبی (AFFF) را توسعه داد. این فوم مصنوعی ویسکوزیته پایینی دارد و به سرعت در سطح اکثر سوخت های هیدروکربنی پخش می شود. یک لایه آب در زیر فوم تشکیل می شود که سوخت مایع را خنک می کند و از تشکیل بخارات قابل اشتعال جلوگیری می کند. این یک شکست چشمگیر آتش، یک عامل مهم در اطفاء حریق نجات در تصادف است.
در اوایل دهه 1970، شرکت National Foam فناوری AFFF مقاوم در برابر الکل را اختراع کرد. AR-AFFF یک فوم مصنوعی است که هم برای مواد هیدروکربنی و هم برای مواد حلال قطبی ساخته شده است. حلال های قطبی مایعات قابل اشتعالی هستند که فوم معمولی آتش نشانی را از بین می برند. این حلال ها آب موجود در فوم را استخراج می کنند و پوشش کف را می شکنند. از این رو، این سوخت ها به یک فوم مقاوم در برابر الکل یا حلال قطبی نیاز دارند. در مقایسه با AFFF استاندارد که می تواند مستقیماً روی آتش پاشیده شود، فوم مقاوم در برابر الکل باید از سطحی جدا شود و اجازه داده شود تا به سمت پایین و روی مایع جریان یابد تا غشای آن را تشکیل دهد.
در سال 1993، Pyrocool Technologies Inc. حق اختراع یک عامل مرطوب کننده با خواص خنک کنندگی برتر را به دست آورد که در کلاس A، کلاس B، کلاس D و همچنین آتش سوزی های تحت فشار و سه بعدی شامل سوخت های هیدروکربن و حلال های قطبی موثر است. به عنوان الکل و اتانول عامل مرطوب کننده با نام Pyrocool به بازار عرضه می شود. شرکت Pyrocool Technologies در سال 1998 جایزه شیمی سبز ریاست جمهوری را توسط USEPA دریافت کرد. کارول براونر، مدیر USEPA در سال 1998، Pyrocool را به عنوان “فناوری برای هزاره سوم: توسعه و معرفی تجاری یک عامل خاموش کننده و خنک کننده آتش سوزی مسئول زیست محیطی” توصیف کرد. اختلاف با سازنده، Baum’s Castorine، منجر به Baum’ شد.
در سال 2002، BIOEX یک تولید کننده فرانسوی فوم آتش نشانی، پیشگام در تولید فوم های سازگار با محیط زیست، اولین فوم بدون فلوئور (ECOPOL) را وارد بازار کرد. کنسانتره فوم در آتش سوزی های هیدروکربنی کلاس B و حلال قطبی و همچنین در آتش سوزی های کلاس A بسیار کارآمد است. چالش زیست محیطی آنها متقاعد کردن مشتریان خود برای انتخاب نسل جدید محصولات سبز خود بوده است که 100% فاقد فلوئور هستند و اثربخشی آنها ثابت شده است.
در سال 2010، Orchidee International فرانسه اولین فوم بدون فلوئور را با بالاترین عملکرد FFHPF تولید کرد. این فوم دارای رتبه تجزیه پذیری 97% است و در حال حاضر توسط Orchidee International با نام تجاری “BluFoam” به بازار عرضه می شود. این فوم با 3% در آتش سوزی هیدروکربنی و حلال قطبی استفاده می شود.
… فرمولاسیون فوم کپسول آتش نشانی …