خط تولید و فرمولاسیون فوم بتن
فرمولاسیون فوم بتن
فرمولاسیون فوم بتن که با نامهای بتن سلولی سبک (LCC)، بتن سلولی کم چگالی ( LDCC ) و سایر اصطلاحات نیز شناخته میشود، به عنوان دوغاب پایه سیمانی تعریف میشود که حداقل 20 درصد (در هر حجم) فوم در ملات پلاستیکی حباب شده است . ممکن است آن را “سیمان فوم دار” نیز بنامند . چگالی فوم بتن معمولاً از 400 کیلوگرم بر متر مکعب تا 1600 کیلوگرم بر متر مکعب متغیر است. چگالی معمولاً با جایگزینی کامل یا بخشی از سنگدانه ریز با فوم کنترل می شود.
گروه شیمی مهندسی شکوه پرواز پاژ ارائه دهنده تخصصی دانش فنی و فرمولاسیون فوم بتن میباشد . علاقه مندان و کارآفرینان می توانند جهت شروع همکاری با این شرکت با همکاران ما در تماس باشند .
روندها و توسعه فرمولاسیون
تا اواسط دهه 1990، فوم بتن ضعیف و غیر بادوام با ویژگی های جمع شدگی بالا در نظر گرفته می شد. این امر به دلیل حبابهای فوم ناپایدار است که باعث میشود بتن فوم دارای خواص نامناسب برای تولید چگالی بسیار کم (کمتر از 300 کیلوگرم بر متر مکعب چگالی خشک) و همچنین کاربردهای ساختاری باربر باشد. بنابراین مهم است که اطمینان حاصل شود که هوای وارد شده به بتن فوم شده در حباب های پایدار، بسیار ریز و یکنواختی قرار می گیرد که دست نخورده و ایزوله باقی می مانند و بنابراین نفوذپذیری خمیر سیمان بین حفره ها را افزایش نمی دهد.
توسعه عوامل کفساز مبتنی بر آنزیمهای مصنوعی، افزودنیهای افزایشدهنده پایداری کف و تجهیزات تخصصی تولید، اختلاط و پمپاژ فوم، پایداری فوم و در نتیجه بتن فوم را بهبود بخشیده است، و امکان ساخت سبک تا 75 کیلوگرم بر متر مکعب را فراهم میکند . چگالی که فقط 7.5 درصد آب است. این آنزیم از پروتئین های بسیار فعال با منشا بیوتکنولوژیکی تشکیل شده است که بر اساس هیدرولیز پروتئین نیستند. در سال های اخیر فوم بتن به طور گسترده در بزرگراه ها، ساختمان های تجاری، ساختمان های بازسازی بلایای طبیعی، مدارس، آپارتمان ها و توسعه های مسکن در کشورهایی مانند آلمان، ایالات متحده آمریکا، برزیل، سنگاپور، هند، مالزی، کویت، نیجریه، بنگلادش، بوتسوانا، مکزیک استفاده شده است. ، اندونزی، لیبی، عربستان سعودی، الجزایر، عراق، مصر و ویتنام.
فرمولاسیون فوم بتن چه خواصی دارد
فوم بتن در درجه اول به عنوان پرکننده فضای خالی استفاده می شود، سرعت بالای انبساط و خواص سیال آن اغلب آن را به یک ماده پرکننده بسیار مقرون به صرفه تر از بتن کم سیمان سفت یا مواد سخت و سست که نیاز به تراکم دارند تبدیل می کند.
خط تولید فوم بتن
شرکت شیمی مهندسی شکوه پرواز پاژ آماده راه اندازی خط تولید فوم بتن در میزان سرمایه های متفاوت میباشد . جهت کسب اطلاعات بیشتر با همکاران ما در تماس باشید .
تاریخچه فوم بتن
بتن فوم دار سابقه ای طولانی دارد و اولین بار در سال 1923 مورد استفاده قرار گرفت. در ابتدا به عنوان یک ماده عایق استفاده می شد. پیشرفت در 20 سال گذشته در زمینه تجهیزات تولید و مواد فوم ساز با کیفیت بهتر باعث استفاده از فوم بتن در مقیاس بزرگ شده است.
ترکیب بتن فوم دار
ترکیب بتن فوم شده با چگالی مورد نیاز متفاوت است. به طور کلی، بتن فوم دار با چگالی کمتر از 600 کیلوگرم بر متر مکعب ، سیمان، فوم، آب و همچنین مقداری خاکستر بادی یا گرد و غبار سنگ آهک خواهد داشت. برای دستیابی به چگالی بالاتر برای بتن فوم شده، می توان از شن و ماسه استفاده کرد. مخلوط پایه برای بتن فوم سنگینتر 1:1 تا 1:3 است که نسبت پرکننده به سیمان پرتلند (CEM I) است. برای چگالی بیشتر، مثلاً بیش از 1500 کیلوگرم بر متر مکعب ، پرکننده بیشتر و ماسه متوسط استفاده می شود. برای کاهش چگالی، مقدار پرکننده باید کاهش یابد. حذف فوم بتن با چگالی کمتر از 600 کیلوگرم بر متر مکعب توصیه می شود .
مزایای فوم بتن
- مخلوط فوم بتن ته نشین نمی شود. از این رو نیازی به تراکم ندارد
- وزن مرده به دلیل سبک بودن بتن کاهش می یابد
- بتن فوم شده در حالت تازه خود دارای قوام جریان آزاد است. این خاصیت به پر کردن کامل جاهای خالی کمک می کند.
- ساختار فوم بتن دارای قابلیت پخش و توزیع بار عالی است
- بتن فوم دار بارهای جانبی قابل توجهی را وارد نمی کند
- خاصیت جذب آب
- دسته های فوم بتن به راحتی تولید می شوند، بنابراین بررسی و کنترل کیفیت به راحتی انجام می شود
- فوم بتن در برابر یخ زدگی و ذوب شدن مقاومت بالاتری دارد
- تکمیل کار بدون خطر و سریعتر
- مقرون به صرفه، نگهداری کمتر
معایب فوم بتن
- وجود آب در مواد مخلوط شده، فوم بتن را بسیار حساس می کند
- مشکل در اتمام
- زمان اختلاط طولانی تر است
- با افزایش چگالی، مقاومت فشاری و مقاومت خمشی کاهش می یابد.