فرمول چسب کفاشی | فرمولاسیون چسب pu | فرمول چسب پی یو
تولید چسب pu یا چسب کفاشی یکی از کسب و کارهای تخصصی بوده که تولید کنندگان این محصول بایستی شناختی علمی و کارشناسانه از فرمولاسیون چسب کفاشی داشته باشند. چسب کفاشی یکی از عوامل بسیار تاثیر گذار در کیفیت کفش محسوب می شود. چرا که باعث افزایش ماندگاری و دوام کفش می شود.
فرمولاسیون چسب کفاشی بایستی به گونه ای باشد که چسبندگی مناسبی برای انواع کفش ها با جنس های مختلف مانند الیافی، چرمی، پلاستیک و… داشته باشد. نوع فرمولاسیون چسب pu یا چسب کفاشی در انعطاف پذیری کفش نیز تاثیر گذار خواهد بود. علاوه بر این، در تولید این نوع چسب ها بایستی به میزان مقاومت آن در مقابل ضربه یا کشش و همچنین یخ زدگی توجه داشت.
آموزش ساخت چسب pu با توجه به فرمولاسیون چسب کفاشی
یکی از نکات مهم در تولید چسب pu، عدم استفاده از مواد سمی و بنزینی در ساخت این محصول است. بنابراین تولید کنندگان چسب کفاشی یا pu، بایستی در هنگام تولید و همچنین فروش این محصول این موضوع را مدنظر قرار داده و به مصرف کنندگان نیز اطلاع دهند.
همچنین عدم استفاده از مواد بنزینی و سمی در تولید و فرمولاسیون چسب پی یو باعث شده تا ساخت آن نیز آسان بوده و نیاز به ابزار و یا دستگاه های خاصی نداشته باشد. بنابراین راه اندازی خط تولید چسب کفاشی در کشور بسیار راحت است و با استفاده از تولید چسب pu می توان در بازارهای داخلی و خارجی سود زیادی کسب کرد.
فرمولاسیون چسب کفاشی به گونه ای است که در مقابل فشارهای زیاد مقاوم بوده و خاصیت چسبندگی بسیار بالایی دارد. این نوع چسب ها در واقع بر پایه پلیمرهای پلی اورتان ساخته می شوند. یکی از خواص مهم در فرمول چسب کفاشی، ویسکوزیته بالای آن است. به این معنا که در مقابل تغییر شکل مقاوم بوده و پایداری مناسبی دارند.
در واقع میزان ویسکوزیته چسب بر خاصیت چسبندگی آن تاثیر می گذارد و با تغییرات دمایی رابطه دارد. به صورتی که با تغییر دما، ویسکوزیته چسب تغییر کرده و خاصیت چسبندگی و میزان اتصال آن نیز تغییر خواهد کرد. ویسکوزیته بالای چسب های کفاشی باعث شده تا در برخی از حلال ها مانند تولوئن حل شوند.
در فرمولاسیون چسب کفاشی و آموزش ساخت چسب pu، بایستی به این نکته نیز اشاره کرد که این نوع چسب ها با استفاده از واکنش تراکمی موادی مانند ایزوسیانات ها و دی ال ها ساخته می شوند. همچنین می توانند به صورت دو جزئی یا تک جزئی، چسب های محلولی یا آبی، چسب های گرما فعال و… تولید و در بازار عرضه شوند.
به دلیل وجود NCO در زنجیره مولکولی چسب کفاشی، این نوع چسب از خاصیت چسبندگی قوی و بالایی برخوردار است. علاوه بر این در فرمولاسیون کفش پی یو بایستی به این موضوع نیز دقت کرد که این چسب ها در دماهای پایین مقاوم هستند و دچار شکستگی نمی شوند.
تولید چسب pu یا چسب کفاشی با کیفیت مناسب باعث بالا رفتن عملکرد در تولید کفش ها نیز می شود. در ساخت این نوع چسب ها تنها نیاز به یک میکسر مدار بسته وجود دارد و بنابراین راه اندازی خط تولید چسب کفاشی بسیار آسان است.
پایه چسب های کفاشی یا pu بر اساس حلال های آلی بوده و رنگ آن زرد کهربایی می باشد. پایه حلال و مایع بودن این نوع چسب باعث افزایش چسبندگی و قوی بودن این محصول می شود. زرد بودن رنگ این چسب باعث زرد بودن آن در استفاده نمی شود و یکی از ویژگی های شاخص چسب کفاشی عدم زرد گرایی آن است.
در فرمولاسیون چسب کفاشی بایستی به روش استفاده از این چسب نیز دقت داشت. چرا که برای استفاده از این چسب ها و جلوگیری از ایجاد حباب در آنها باید دمای چسب با دمای محیط مورد نظر یکسان باشد.
دمای بین ۶ تا ۲۶ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی ۶۴ درصد، بهترین شرایط برای استفاده از این چسب است. همچنین برای استفاده از چسب pu، بایستی سطح مورد نظر کاملا خشک و بدون هیچگونه گرد و غبار باشد.
… برای کسب اطلاعات بیشتر با مهندسین ما در شرکت شیمی مهندسی شکوه پرواز پاژ در تماس باشید …