شامپو بطور اساسی به محلولی گفته میشود که از یک پاک کننده اصلی همراه افزدونی هایی تشکیل شده و به راحتی قابل مصرف باشد . مهمترین خاصیت فرمولاسیون یک شامپو قدرت پاک کنندگی آن است . یک شامپوی مناسب باید بتواند سطح مو ها را که بطور متوسط در حدود ۵۰ تا ۱۰۰ برابر سطح پوست سر است به خوبی تمیز نماید و چربی و آلودگی را از مو ها و پوست سر بر طرف نماید .
شامپوها بزرگترین گروه در بخش های مراقبت از مو و بهداشت فردی هستند . وظیفه اصلی آنها در تمیز ، نرم و خشبو کردن مو ها را بر عهده دارند .
شرکت شیمی مهندسی شکوه پرواز پاژ آماده ی ارائه فرمولاسیون و راه اندازی خط تولید انواع شامپو ها با بالاترین کیفیت ، مطابق با استاندارد های جهانی با حداقل امکانات و سرمایه در سراسر کشور و کشور های همسایه میباشد …
با توجه به انواع سورفکتانت که می توان در شامپو مصرف کرد ، انواع شامپو در بسته بندی های مختلف به بازار عرضه می شود . در ایران شامپو در انواع معمولی ( معمولی و چرب و خشک ) ، ملایم ، خیلی ملایم ، غلیظ ، شامپو بچه و شامپو ضد شوره به بازار عرضه می گردد که هر کدام حاوی افزودنی های خاص هستند .
بطور کلی مصرف انواع این محصول در جهان بستگی به شرایط اقلیمی و عادات کشوری دارد ، مثلا در انگلستان مردم ترجیح میدهند شامپویی با اکتیو متوسط و ملایم مصرف کنند در صورتی که در بعضی کشور ها شامپویی با اکتیو بالا را می پسندند .
ولی در حالت کلی شامپو ها برای مو های معمولی ، چرب و خشک به بازار عرضه میشوند و بعضی اوقات هم شامپو ها را به واسطه خواص و مواد تکمیل کننده ای که همراه دارند کلاسه می کنند مثل شامپو حالت دهنده ، شامپو های ضد شوره ، شامپو ی بچه
انواع شامپو | |
Clear Liquid Shamoo |
شامپو های شفاف به دلیل شفافیت ، بیشتر مورد توجه قرار دارند و مصرف کننده دید خاصی نسبت به آنها دارد و احساس خلوص و پاکی نسبت به آن داشته و به علت ترکیب سورفکتانت این نوع شامپو کف زیاد و خوبی دارد و بیشتر با نام شامپو های آرایشی در انواع مختلف آن مود توجه خانم ها قرار دارد . |
Qpaque Liquid Shampoo |
شامپو های صدفی و کرمی هم در بازار جایگاه خاصی دارند و در انواع چرب و معمولی و خشک و رنگ های مختف به بازار عرضه میشوند |
میزان مصرف شامپو ها در کشور های جهان متفاوت است . کشور های اروپایی بطور میانگین ۳ بار در هفته موهای خود را شسته اند. و فقط ۲۵ درصد جمعیت آنها هر روز از شامپو استفاده می کنند. در مقابل ، ۸۰ درصد آمریکای شمالی و ۹۰درصد ژاپنی ها موهای خود را روزی یک بار شستشو می دهند.
براساس آمار رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته بیش از ۸ هزار تن شامپو به ارزش بیش از ۱۹ میلیون دلار وارد کشور شده است . قابل به ذکر است که بیشترین حجم شامپو وارداتی به ایران از کشور ترکیه به حجم بیش از ۶ هزار تن و به ارزش ۱۰ میلیون و ۴۲۴ هزار و ۳۷۸ دلار بوده است .
و از نگاهی دیگر به گزارش خبر گذاری میزان ، در آمار گمرک ۴ ماهه ابتدایی سال ۹۶، بیش از ۲ هزار و ۳۲۳ تن شامپو به کشورهای مختلف جهان صادر شده است.
لازم به ذکر است که براساس صادرات این حجم شامپو، درآمد ۴ میلیون و ۳۳۶ هزار و ۷۹۵ دلاری نصیب کشورمان شده است . حدود ۱۱ کشور جهان خریدار شامپو ایرانی بودهاند که از جمله آنها میتوان کشورهای عراق ، اتریش ، افغانستان ، پاکستان ، بحرین ، کویت و هلند را نام برد.
گفتنی است در بین کشورهای مقصد صادرات شامپو ، کشور افغانستان با خریداری بیش از هزار و ۹۴۱ تن شامپو از ایران ، درآمد ۳ میلیون و ۶۴۷ هزار و ۱۷۱ دلاری را نصیب کشور کرده و بزرگترین مقصد شامپو صادراتی بهشمار میرود .
این آمار حکایت از این دارد که تولید کننده ایرانی می تواند علاوه بر رفع نیاز بازار داخل کشور ، نگاهی به صادرات محصول خود به کشور های دیگر نیز داشته باشد …
شامپو از سه جز اصلی مواد اصلاح کننده سطحی ، آب و افزودنی ها تشکیل شده است . دیگر موادی که در شامپو ها وجود دارند برای اصلاح رنگ و بوی شامپو، افزایش غلظت و تقویت قدرت کف کنندگی اضافه شده اند . بیشتر حجم شامپو را آب بدون املاح تشکیل می دهد و کیفیت آب مصرفی روی کیفیت شامپو اثر مستقیم دارد . مواد فعال سطحی یا سورفکتانت جز اصلی شامپو محسوب می شود زیرا وظیفه پاک کنندگی و شست و شوی مو را بر عهده دارد. سورفکتانت ها دارای یک سر آب دوست و یک سر آب گریز هستند که از سر آب گریز به چربی ها و از سر دیگر در آب محلول هستند و می توانند چربی را از سطح جدا کنند .
فرمولاسیون شامپو ها با توجه به قدرت پاک کنندگی و مواد افزودنی به دسته های زیر تقسیم میشوند ؛
فرمولاسیون شامپو های معمولی |
این شامپوها برای مصارف عمومی است و اغلب مردم از این نوع استفاده می کنند و در سه نوع
بسته بندی می گردند . تفاوت اینها بیشتر در میزان سورفکتانت و نوع افزودنی ها میباشد . به عنوان مثال شامپو های مخصوص مو های خشک درصد مواد پاک کننده کمتری همراه دارند . و شامپو های مخصوص مو های چرب دارای خاصیت پاک کنندگی قوی تری هستند و مواد حالت دهنده کمتری دارند و جهت افرادی که مو های چرب دارند توصیه میشود . |
فرمولاسیون شامپو بچه |
در ساختار و فرمولاسیون با توجه به حساس بودن مو و پوست کودکان نهایت دقت را می شود . |
فرمولاسیون شامپو ۲ کاره |
این نوع شامپو ها در بازار دنیا جایگاه خوبی پیدا کرده است . در واقع پاک کردن تنها عامل مهم در شامپو ها نمی باشد ،بلکه حالت بخشی و آسان شانه شدن بعد و هنگام آبکشی و خشک شدن نیز همواره مورد توجه قرار دارد . |
فرمولاسیون شامپو گیاهی |
شامپو های گیاهی در ایران مورد استقبال مصرف کنندگان قرار گرفته است |
فرمولاسیون شامپو درمانی |
این شامپو ها در مواد افزودنی با شامپو های معمولی تفاوت دارند ، و از نمونه ی این نوع شامپو ها میتوان به شامپو های بر طرف کننده شوره و التهاب سر و ریزش مو اشاره کرد . |
… برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در زمینه ی راه اندازی خط تولید و تهیه فرمولاسیون شامپو ها با مهندسین ما در بخش مشاوره در تماس باشید …
… برای مشاهده دیگر فرمولاسیون ها و خطوط تولید پیشنهادی محصولات شوینده و بهداشتی اینجا کلیک کنید …
طراحی و راه اندازی خط تولید شامپو ، یک فرآیند چند مرحلهای است که شامل مراحل زیر میشود:
به طور کلی، طراحی و راهاندازی خط تولید شامپو از یک فرآیند چندگانه تشکیل شده است که در هر مرحله باید به جزئیات کوچکی توجه شود تا بتوان یک خط تولید با کیفیت و بازدهی بالا راهاندازی کرد.