فرمولاسیون و خط تولید رنگ
رنگ ( Paint ) اصطلاحی است که برای توصیف محصولات تشکیل شده از رنگدانه های معلق در یک ترکیب مایع یا خمیر مانند روغن یا آب به کار می رود . با یک قلم مو ، غلطک و یا اسپری ، در پوشش های نازک به سطوح مختلف مانند چوب ، فلز و یا سنگ استفاده می شود. اگر چه هدف اصلی آن محافظت از سطحی است که بر روی آن اعمال می شود ، رنگ باعث زیبایی و تزیین محیط نیز می شود .
یک رنگ از رنگدانه ها ، حلال ها ، رزین ها و مواد افزودنی مختلف تشکیل شده است. رنگدانه ها ، رنگ محصول را نشان می دهند . حلال ها کاربرد آن را آسانتر می کنند . رزین ها به آن کمک می کنند تا خشک شود و مواد افزودنی از پرکننده گرفته تا ضد باکتری ها در فرمولاسیون رنگ مورد استفاده قرار می گیرد .
شرکت شیمی مهندسی شکوه پرواز پاژ ارائه دهنده تخصصی ترین فرمولاسیون های رنگ با بالاترین کیفیت و راهنمای راه اندازی خط تولید آن در سراسر کشور و کشور های همسایه می باشد .
ما آماده ایم با شما همراه شویم و بهترین و کامل ترین فرمولاسیون های رنگ را در اختیار شما قرار دهیم ، در مسیر تولید انواع رنگ همراه با همکاران تحصیل کرده ، متخصص و با تجربه با شما باشیم و برای رسیدن به هدف و نیل به آرمان های بلند شما ، کمترین هزینه را برای داشتن بالاترین کیفیت ها به کار بگیریم . با تجهیزاتی کم هزینه و ساده ، کاری بزرگ در صنعت رنگ سازی را شروع کنیم تا به جایگاه اصلی خود در بازار جهانی دست یابیم و آوازه ی ما در گنبد دوار طنین انداز شود . و برند های معتبر جهانی را به نام ایرانی بخوانند ...
پیش زمینه صنعت رنگ
نقاشی های اولیه تمایل به تصویر کشیدن انسان و حیوانات داشتند و آثار آن هنوز بر روی دیواره های قار ها باقی مانده است . هنرمندان اولیه برای ساختن رنگ از پیگمنت های طبیعی مانند ذغال سنگ ، گیاهان و خون استفاده می کردند . پس از آن، چینیان باستان ، مصریان ، عبرانیان ، یونانیان و رومیان ازمواد پیچیده تری برای تولید رنگ استفاده کردند .
رنگ برای اولین بار به عنوان پوشش محافظ توسط مصریان و عبرانیان، مورد استفاده قرار گرفت ، آنها کشی های ساخته شده از چوب خود را به رزین و صمغ آغشته می کردند . در قرون وسطی ، برخی از چوبهای داخلی نیز از پوشش های محافظ رنگ استفاده می کردند ، اما به دلیل کمبود رنگ ، این عمل به طور محدود انجام می شد . تقریباً در همین زمان ، هنرمندان برای به دست آوردن رنگ های بسیار مخلوط ( قابل اختلاط ) شروع به جوشاندن رزین با روغن کردند ، و هنرمندان قرن پانزدهم اولین کسانی بودند که ترکیبات خشک کن را به رنگ نقاشی اضافه کردند. آنها همچنین یک حلال جدید ، روغن بذر کتان را اتخاذ کردند ، که متداول ترین حلال تا زمان جایگزینی مصنوعی در قرن بیستم است .
در بوستون در حدود سال 1700 ، توماس چایلد ( Thomas Child ) نخستین آسیاب رنگ آمریكایی را ساخت ، یك فرورفتگی گرانیتی كه در آن یک توپ گرانیتی 1.6 فوتی چرخانده می شد و رنگدانه ها را خرد می كرد . اولین اختراع ثبت شده رنگ برای محصولی صادر شده است که باعث بهبود رنگ سفید ( مورد استفاده برای دیوار ها ) می شود ، ترکیبی ازآهک و آب که اغلب در ایالات متحده مورد استفاده قرار می گرفت. در سال 1865 ، DP Flinn حق ثبت اختراعی را برای رنگ مبتنی بر آب بدست آورد که شامل اکسید روی ، هیدروکسید پتاسیم ، رزین ، شیر و روغن بذر لین بود . اولین کارخانه های رنگ آمیزی تجاری ، توپ گرانیتی چایلد را جایگزین چرخ بورستون کردند .
در قرن بیستم بیشترین تغییرات در ترکیب رنگ و ساخت آن دیده شد . امروزه ، رنگدانه های مصنوعی و تثبیت کننده ها معمولاً برای تولید انبوه رنگ های یکنواخت استفاده می شوند. ترکیبات جدید مصنوعی رنگ تولید شده از پلیمرهایی مانند پلی اورتان و استایرن بوتادن در دهه 1940 پدیدار شد . رزین های آلکید سنتز شدند و از آن زمان تاکنون بر تولید غالب شده اند .
شاید بتوان بزرگترین پیشرفت را در صنعت رنگ ، گسترش آن دانست تا جایی که امروزه نقش اساسی در زندگی ما پیدا کرده است .
خط تولید رنگ
طراحی خط تولید رنگ برای هر نوع رنگی ممکن است با توجه به نیازها و الزامات خاص آن رنگ طراحی شود. در ادامه به بررسی مراحل طراحی خط تولید رنگ می پردازیم:
- تحقیقات بازار: در ابتدا، تحقیقات بازار برای بررسی نیازهای مشتریان انجام می شود. این شامل بررسی نیازهای مشتریان، رقبا، و وضعیت بازار می باشد.
- تعیین نوع رنگ: بعد از بررسی نیازهای بازار، نوع رنگ مورد نظر تعیین می شود. برای این منظور، باید به انواع رنگها (مانند رنگهای آبی، سبز، قرمز، زرد و ...) و نیازهای مشتریان در زمینه رنگ، مانند سایز، شدت رنگ و ... توجه شود.
- تعیین مواد اولیه: برای تولید هر نوع رنگ، نیاز به مواد اولیه خاصی است. بنابراین، در این مرحله مواد اولیه برای تولید رنگ مورد نظر تعیین می شود. این شامل انواع رنگدانهها، مواد شیمیایی و پودرهای مختلف است.
- طراحی خط تولید: برای طراحی خط تولید رنگ، ابتدا فرآیند تولید رنگ بررسی می شود. در این مرحله، تمام مراحل تولید رنگ از جمله مخلوط کردن مواد اولیه، تولید و بسته بندی رنگ بررسی می شود. سپس برای هر مرحله یک خط تولید مناسب طراحی می شود. در این مرحله، ابعاد، طول، پهنای خط، تعداد دستگاهها و ماشین آلات مورد نیاز برای تولید رنگ مشخص می شوند.
- تست و بررسی: پس از طراحی و ساخت خط تولید، نیاز به تست و بررسی آن داریم. در این مرحله، خط تولید رنگ با استفاده از مواد اولیه تعیین شده، تست می شود. این تست ها برای بررسی کیفیت و عملکرد خط تولید انجام می شود.
- بهینه سازی: پس از تست خط تولید و بررسی کیفیت، نیاز به بهینه سازی خط تولید داریم. در این مرحله، مشکلات و نواقص موجود در خط تولید شناسایی می شود و سعی می شود تا با بهبود خط تولید، به کیفیت بیشتری دست یابیم.
- تولید انبوه: پس از بهینه سازی خط تولید، می توان به تولید انبوه رنگ پرداخت. در این مرحله، خط تولید به صورت مداوم به تولید رنگ مورد نظر می پردازد و محصولات بهبود یافته و با کیفیت تولید می شوند.
- بازرگانی و توزیع: پس از تولید رنگ، نیاز به بازرگانی و توزیع آن داریم. در این مرحله، محصولات به بازار عرضه می شود و توزیع می گردد.
به طور کلی، طراحی خط تولید رنگ شامل تحقیقات بازار، تعیین نوع رنگ، تعیین مواد اولیه، طراحی خط تولید، تست و بررسی، بهینه سازی، تولید انبوه، بازرگانی و توزیع می باشد. این مراحل با توجه به نیازهای مشتریان و با استفاده از تکنولوژی های جدید، باعث بهبود کیفیت و عملکرد خط تولید می شود.